Così si gioca solo in Paradiso! by dasca ( 7 )

Dupa cum spuneam mai devreme, am afisat lista cu cei pe care ma voi baza in sezonul care urmeaza, iar alaturi de acesta am pornit pe taram francez. Cartierul general ni l-am stabilit in localitatea istorica Poitiers, unde vom sta 9 zile. Va fi un cantonament mai mult bazat pe antrenamente si mai putin pe amicale. Pregatirea va fi una dominant fizica pentru ca trebuie sa aducem jucatorii cat mai aproape de capacitatea maxima. Vom avea totusi doua partide de pregatire, pentru ca vreau sa vad cat de cat nivelul echipei si in timpul meciurilor.

Sositi la Poitiers aproape de seara, i-am lasat liberi pe jucatori cele cateva ore ramase, cu conditia ca la ora 12 noaptea sa fie in camerele hotelului. Alaturi de Marocchi ne-am uitat pe o lista cu potentiali colaboratori care sa ma ajute safac putina “ordine” la echipa. Acest lucru ne-a luat destul timp, dar am gasit o lista cu potentiale veniri de care Giancarlo mi-a promis ca se va ocupa personal. Apoi ne-am indreptat fiecare spre camerele noastre pentru a ne odihni.

Dimineata zilei de sambata a decurs oarecum normal, cu ceva alergari usoare si putin antrenament la sala(lejer insa). La ora 15:00 aveam programata una din partidele amicale din acest cantonament, pe una din arenele de pregatire invecinate complexului in care eram cazati. Adversarul era Clermont Foot, echipa din liga secunda franceza.

M-am decis sa schimb vechiul sistem folosit de Renzo Ulivieri(3-5-2) si sa aplic un 4-4-2 care se potrivea mai mult cu ideile mele despre fotbal. Am inceput in urmatoarea formula Antonioli – Lavecchia, Moras, Castellini, Bonetto – Di Gennaro, Carrus, Mingazzini, Valiani – Fava, Adailton. Pe banca au luat loc Ascani, Albertazzi, Terzi, Daino, Confalone, Amoroso, Bombardini, Bucchi si Marazzina. In prima repriza jocul a mers destul de bine, ne-am creeat destule ocazii si am reusit chiar sa deschidem scorul prin Mingazzini, care a finalizat o pasa a lui Fava. Si in plan defensiv echipa s-a descurcat bine. In repriza a doua, au intrat restul rezervelor, fundasii laterali Bonetto si Lavecchia fiind singurii care au ramas in teren. Francezii au inceput sa preseze, si au inscris de doua ori profitand de lipsa de experienta a lui Albertazzi(ambele goluri au fost incasate pe partea lui, dar ce poti sa-i faci unui jucator de 16 ani). N-am reusit sa invingem insa per total acest amical a fost un castig, pentru ca am remarcat o serie de minusuri ale echipei.

citeste articol complet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *