Ce inseamna resurse web – Internetul asa cum il vad eu

Cateva utile…

In timpul petrecut naving n site-uri am gasit unele folositoare si unele mai putin folositoare. Bineinteles ca am revenit pe cele care mi-au placut. Pe unele am revenit pentru ca mi-a placut foarte mult designul ( imi place sa privesc orice e frumos ) , pe altele am revenit pentru ca am gasit informatii foarte folositoare.

Cele mai bune resurse in opinia mea sunt forumurile. Petrec cel mai mult timp pe cele pentru webmasteri, insa din cand in cand in cand imi fac timp sa citesc si cele generale. Printre forumurile care imi plac cel mai mult se numara : softpedia, seopedia, forumul ukwebmasterworld, digitalpoint si v7n.

Dupa forumuri, resurse bune sunt blogurile ( mai ales cele ale persoanelor care lucreaza in domeniul SEO, web hosting, domain names ) si site-urile de articole. Pentru site-urile de articole sunt interesante si celelalte legate de alte domenii ( sunt eu mare pasionat de internet, dar totusi apreciez o informatie interesanta chiar daca e din domeniul sanatate ). Dintre site-urile de articole si bloguri imi plac destul de mult blogul lui Temi, Seopedia.org si un site cu articole SEO.

Apoi pot sa clasez si restul de site-uri web pe o lista a locurilor unde gasesc informatii utile. Daca esti interesat de ce se intampla si in rest ( not just the web world ) atunci si site-urile ziarelor sunt interesante. Insa este deranjant ca de cele mai multe ori atunci cand cauti informatii in legatura cu ceva nimeresti intr-unul dintre binecunoscutele site-uri care spam-eaza.

Mai sunt apoi foarte multe site-uri web care vand…au aparut recent foarte multe online-shops ( chiar si eu am dezvoltat cateva recent ), se intampla ca unele sa nu fie chiar foarte serioase, se vede prin forma pe care o are respectivul sit. Intr-un fel faptul ca au aparut multe magazine online este un lucru bun pentru Romania, internetul se dezvolta tot mai mult, cam orice firma care ofera servicii intr-un birou , are si un magazin online. Sau daca nu un magazin online, atunci cel putin o pagina web, relativ bine realizata, unde se gasesc o persoana de contact, un numar de telefon , un email ( la care, insa, nu se stie daca o sa iti raspunda cineva ) si poate o adresa si numarul de registru de la camera de comert.

Folositoare mai sunt si acele directoare sau liste cu firme. Gasesti destule informatii despre firme incat sa te lamuresti daca o companie sau alta este sau nu serioasa. Te poate ajuta in mai multe cazuri, mi s-a intamplat destul de des sa am nevoie de informatii despre o firma, sa nu gasesc site-ul respectivei companii , insa sa ii gasesc detaliile intr-un astfel de director de firme. Am gasit informatii care erau mai mult decat de ajuns la vremea respectiva.

Nu as vrea sa las deoparte nicio categorie de sit-uri web, insa daca as sta sa scriu cate ceva despre toate , probabil ca mi-as petrece toata viata doar scriind despre asta. Asa ca o sa pot sa zic, ca mi se mai par utile site-urile care te lasa sa te joci online, nu doar cu un computerul ci si cu alti utilizatori ( genul de sit doizece ). Asta nu se datoreaza faptului ca sunt eu vreun mare fain al jocurilor (defapt nu am jocuri nici pe computerul personal, poate solitaire .. ?! ), ci faptului ca ofera posibilitatea de a interactiona intr-un mod placut cu ceilalti. Asta consider ca e cu adevarat util.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *