Cat de mult se fura?…dar cat de mult se vinde ceea ce se fura ?

Si prima si a doua intrebare sunt foarte interesante. Raspunsurile sunt pe masura. Tocmai citeam pe softpedia faptul ca sunt disponibile la vanzare bunuri furate in valoare de 5 ( cinci ) miliarde de lire.

According to a recent post on the CheckMEND blog, approximately £5 billion worth of stolen goods are available for purchase at online stores at any moment in the UK. Moreover, it appears that two items are being reported stolen every minute. These numbers were released by a company that specializes in identifying stolen goods found on the Internet, meaning, by the aforementioned source.

Vreau sa cred ca valoarea asta este foarte foarte mare. Stirea asta ma face sa ma intreb ” cat de mult se fura ? ” Raspunsul e ” exagerat de mult “. Si uite ca se si vinde ceea ce se fura si nu se vinde oricum, ci in magazinele online.

In plus, numarul de obiecte furate si disponibile la vanzare pe internet e din ce in ce mai mare in fiecare zi.

Daca vrei sa te feresti de asa ceva, daca vrei sa eviti sa cumperi un bun furat ( cel putin in UK… ) poti sa incerci site-ul http://www.checkmend.com/

CheckMEND este The National Second-Hand Stolen Goods Database for Public & Trade Checking. Tot ce trebuie sa faci este sa accesezi pagina unde sa faci verificarea, sa introduci detaliile , sa platesti aproape 3 lire si ai rezolvat probleme cu produsul pe care vrei sa il cumperi, din punctul asta de vedere.

Adica, dai un ban, dar esti sigur ca produsul nu e furat. Mi se pare destul de corect pretul pentru un astfel de serviciu ( care nu stiu daca ar functiona la romani insa ).

* Perform a check online and you’ll find out if goods are stolen or if a mobile phone is blocked in just seconds.
* CheckMEND Reports enhance your listings on internet auction sites.
* Ask sellers to prove goods are not stolen by providing a CheckMEND Report.
* A Report number can be validated FREE by anyone on CheckMEND at anytime.
* A CheckMEND Report costs £2.99
* Don’t risk it! CheckMEND It!

So enjoy it!

2 thoughts on “Cat de mult se fura?…dar cat de mult se vinde ceea ce se fura ?

 1. Dan

  Si noi avem asa ceva, e functional de 2 ani.
  La noi e gratuit, nu costa ceea ce ar trebuii sa fie un avantaj.
  Site-ul se numeste “Anunturi cu Obiecte Pierdute, Furate sau Gasite”
  http:/www.obiectepierdutesaugasite.ro

 2. Public User

  Salut Dan,

  Nu cred ca e chiar acelasi lucru, mai ales din cauza faptului ca suportul juridic era una dintre conditile esentiale pt site-ul pe care l-am prezentat in post. E putin diferita “schema de joc” in alte tari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *