Black Panther (2018)

Cu un cast fara prea multe vedete, Black Panther (2018) pare ca vine in ajutorul Avengers: Infinity War (2018), conturand povestea lui T’Challa. Linia filmului e in stilul Marvel, orientata mai mult catre bine, catre oameni care se pot schimba, catre conexiunea cu trecutul – asta desi Wakanda este o tara izolata si foarte avansata din punct de vedere tehnologic si ar putea sa controleze lumea in cazul in care ar initia un razboi. Dansurile utilizate la ceremonii, ritualurile de lupta, precum si cele religioase, te poarta mereu catre zorii umanitatii.

Tot in linia Marvel, exista si o scena cu Stan Lee. In film mai apar Martin Freeman si Andy Serkis, care – desi au roluri “scurte” – ajuta filmul considerabil.

Nu pot sa spun ca m-a prins ideea ca “toata lumea a buna”, undeva in adancul sufletului, subliniata puternic intr-una dintre ultimele scene din film. Asa cum am mentionat deja, pare ca filmul doar contureaza personajul Black Panther pentru viitoarele ecranizari ale Marvel. Chiar daca nu-l vezi pentru poveste, filmul trebuie incercat la IMAX pentru soundtrack si pentru efectele speciale foarte faine. Recomand.

Later update: Filmul a intregistrat incasari de 2,109,114 RON (adică peste 565,000 de dolari americani) în weekendul de lansare în România. Black Panther a devenit unul dintre filmele Marvel cu cele mai mari încasări în opening weekend, în ţara noastră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *