Azi Tm-Deva-Tm

road tripDrumul de la Timisoara si pana la Alios este foarte bun. In momentul in  care se intra in judetul Arad, incepe distractia pe drum de piatra cubica. La fiecare 20 de m mai apare si cate un crater simpatic. Unele gropi se intind pe toata latimea drumului si nu prea ai ce face decat sa dai in ele, cu prima sau a doua viteza. De la Lipova pana la Deva e ca in palma, dar sunt o groaza de idioti pe drum.

Am gasit o singura portiune in lucru, semaforizata, de cca 30 de m lungime si acolo un dobitoc s-a bagat pe rosu si era sa ne pocneasca si pe mine si pe cel din fata mea ( dacia papuc ), fara nicio jena. A intrat in plin pe interzis, in timp ce noi eram deja intrati mult pe banda! Si tot el claxona! Sigur are frigiderul plin 5 ani de acum inainte.

In Deva m-am linistit cu mancare, povesti si putina plimbare pana la Cetate. Tot in Deva am mancat una dintre cele mai bune placinte cu visine si ciocolata de casa…care chiar parea facuta acasa. Nu stiu numele magazinasului ( sau patiseriei, ce o fi ), insa e de recomandat.

Drumul inapoi a insemnat slow driving, cautare dupa apa, o oprire la basilica de la Lipova si ploaie marunta.  Va recomand sa vizitati si manastirea romano-catolica ( sper sa nu ma insel ) de la Lipova, pentru ca e foarte impresionanta si are o poveste frumoasa. E pacat ca nu se aloca bani pentru restaurarea corecta si completa a unui monument istoric.

One thought on “Azi Tm-Deva-Tm

  1. brainutza

    Frumoasa plimbare, intr-adevar. Imi permit sa adaug o scurta istorioara despre Bazilica din Lipova.
    In anul 1768, pe cand arhiducele Josif al Austriei se afla in vizita la Maria-Radna se spune că ar fi fost atât de impresionat de acest loc de har, încât ar fi afirmat că dacă nu ar fi fost arhiduce ar fi dorit să devină guardian la Maria-Radna.
    Mai multe detalii, istoric, galerie, gasiti la http://ro.mariaradna.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *