Apartament regim hotelier in Bucuresti

Revenind la un articol de acum o perioada: spuneam ca ajung destul de des in Bucuresti si, cum deja am lamurit treaba cu traseul potrivit, cred ca ar fi OK sa ajut pe care se regasesc (sau se vor regasi) intr-o situatie similara cu a mea sa isi gaseasca usor cazare. Desigur, e vorba aici de cei care locuiesc in provincie, la mai mult de 200 de km de Capitala: Timisoara, Cluj, Iasi, Arad, Oradea, Bistrita, Suceava & co.

Cazare in Bucuresti

Primul instinct este sa gasesti un hotel sau o pensiune, preturile cat mai jos, conditii decente, in apropierea locatiei in care ai treaba. Daca este vorba de un weekend sau doua-trei seri intr-o luna, posibil ca primul instinct sa fie si cel potrivit. Si daca ai nevoie si de factura, pentru a incadra cheltuiala in costurile firmei situatia – all is set. Si totusi…

…daca ajungi in Capitala ceva mai des, la intervale de timp care pot varia (nu stii cum si cand te poarta lucrul) si vrei sa iti pastrezi costurile jos, bucurandu-te de un confort sporit si de o locatie potrivita (centrala ca asezare, birouri, centre bancare, etc), permite-mi sa-ti sugerez cazarea la un apartament regim hotelier in Bucuresti. Primesti si factura, poti sa incerci sa iti negociezi tarifele daca revii suficient de des sau daca stai suficient de mult, iar pe langa toate astea ai libertatea sa-ti gatesti (de exemplu) intr-un apartament cu conditii de camera de hotel.

Cat costa cazarea in regim hotelier in Bucuresti

Costurile variaza, in principiu, in functie de zona si de standarde. De exemplu pentru echivalent standard 4 stele, in zona Universitate, tariful este de 40 euro (~175 de lei) pe noapte. Totusi, poti gasi locatii care au tarife de la 28 de euro in zone precum Voluntari, Berceni sau chiar Dorobanti. Pentru perioade mai lungi de inchiriere in regim hotelier tarifele / noapte pot scadea. Identificarea unei oportunitati tine, pana la urma, de nevoile fiecaruia.

Faptul ca te poti caza intr-un spatiu incepand cu 30+ mp, un pat confortabil, aer conditionat, TV, cablu tv,  internet wi-fi (care sunt gratuite), frigider, masina de spalat si diverse unelte pentru gatit – si asta pentru un cost rezonabil e o chestie foarte buna pentru cei care sunt in situatia descrisa de mine in primul paragraf al articolului.

Alternativa la cazare la hotel, pensiune sau apartament in regim hotelier in Bucuresti?

Daca esti in Bucuresti mai mult de 7 zile pe luna te poti gandi serios la inchirierea unui apartament cu o camera intr-o zona decenta si accesibila. La o medie de tarifare de 30 de euro / noapte, in 7 zile se aduna 210 euro – un cost cu care poti inchiria (nu fara bataie de cap, e drept) un apartament pentru 30 de zile. La pretul de inchiriere se adauga, insa, si costul de intretinere, conditiile nu vor fi de “4 stele” si e posibil sa dai de un proprietar care nu are cum sa iti emita o factura si nu e foarte deschis la semnarea de contracte si platit impozit pentru chirie.

La final, cred ca e important sa identifici variantele si oportunitatile din piata pentru a-ti optimiza cheltuielile. Atunci cand faci lucrurile dupa metoda “dau cu capul de prag”, ajungi sa cheltuiesti nu doar bani, ci si timp, energie si nervi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *