Airsoft vs paintball

Nu am inteles niciodata de unde “rivalitatea” asta dintre jucatorii de paintball si cei de airsoft. De fapt, e gresit spus rivalitate, insa am observat ca jucatorii de paintball joaca doar paintball si cei axati pe airsoft, doar airsoft.

Fiecare e cu parerea lui, dar mie mi se par niste comunitati foarte stranse intre practicantii celor doua sporturi ( sa le zicem sporturi ). A adevarat ca pentru airsoft exista si cluburi cam prin toata tara ( e un airsoft club Timisoara ), dar si cei care joaca paintball au grupuri specifice cu jucatori care nu “trec in tabara adversa”.

Ar fi misto sa imi explice si mie cineva care e treaba cu airsoft vs paintball…

One thought on “Airsoft vs paintball

  1. sorin

    pai hai sa-ti explic care e diferenta,in calitatea de jucataor de airsoft .In primul rand este vorba de simtul realistic,unde este mult mai dezvoltat la airsoft,deci automat facandu-ti o comparatie ,ti-e mult mai usor sa mergi zid e zi cu un seria 3 bmw decat cu o masina din desene nu? …. cam asa e la airsoft vs paintbal,apoi cel mai importat aspect ,ca cel mai sus mentionat era putin orientat spre fabula,treaba e simpla : o replica de airsoft trage cam la 50-60 m range,are precizie (3 din 5 bile in coala a4 ) la 50 m,de aici venind si partea de realism,la paintbal e mai greu si cu precizia si cu range-ul,apoi mai este vb si de alt aspect ca s-au devoltat atat de mult replicile de airsoft incat unele modele (vezi sistema) sunt replici1 la 1 atat la aspect cat si la functionalitate .deci cel mai bun exemplu ar fi ca joci cu incarcator de 30 de bile,cand ramai fara replica nu mai trage,iar dupa ce incarci replica tot nu trage pana nu apesi pe bolt catch..deci e vb de sentimentul “RAMBO” in care vrei sa te simti chiar ca un soldat adevarat(sa nu mai zicem de scenariile dupa care se joaca aisoftul ,si celelalte lucruri care ajuta la realism..uniforme,statii,side-arms ) .Asta e o parere a unui jucator de airsoft cu 1 an exeperienta…deci nu e chiar cea mai avizata parere.A SI MAI E VB DE UN ASPECT BANIII e mai ieftin in prima faza sa joci airsoft decat paintbal(pret replica + munitie)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *