Activitati de Paste in 2017 (in apropiere si in Timisoara)

Daca nu te incadrezi in grupul celor care petrec sarbatorile de Paste acasa, cu familia, atunci e foarte posibil sa te intereseze ce poti face, in weekendul asta extins, in apropiere de sau chiar in Timisoara. Prin urmare, iata o scurta lista de sugestii:

  1. Zona Cheile Butii – Buta, judetul Hunedoara (pe Valea Jiului) – nu sunt sigur de aspectul asta (nu am avut cand sa verific), dar e foarte posibil sa poti vizita Cheile Butii si sa te poti caza in Complex fara sa fie nevoie sa iti faci o rezervare. Zona e foarte frumoasa, mancarea e buna si aerul de munte iti poate da un “refresh” care sa te tine in priza pana de 1 Mai. Complexul se afla la 270 de km de Timisoara, vreo 4 ore cu masina.
  2. Arsenal Park, Orastie, judetul Hunedoara – pentru activitati motorizate (ATV sau buggy riding) sau pentru plimbari cu bicicleta ori chiar trasee scurte la pas, locatia e OK. La 2 ore jumatate de Timisoara (aproximativ 180 de km) iti poti programa un sejur de doar 2 zile si ai timp sa iti tragi si sufletul dupa ce te intorci acasa.
  3. Un tur Cetatea Devei (Deva) – Castelul Corvinilor (Hunedoara), judetul Hunedoara – la 2 ore si 20 de minute de Timisoara, undeva tot pe la 180 de km. Daca de Castelul Corvinilor stiu sigur ca este deschis in perioada 16 – 18 Aprilie (16, 17 aprilie 2017, orele 13-19, 18 aprilie 2017, orele 9-19 conform informatiilor de pe site-ul locatiei), pentru Cetatea Devei nu gasesc informatii legate de program. Insa poti urca pe jos, bucurandu-te de peisaj si de natura. Castelul poate fi vizitat in 1-2 ore, in timp ce la Cetate te poti plimba 45 minute – 1 ora jumatate, fara urcare.
  4. (A) Daca nu vrei sa pleci din Timisoara, de Paste ai program si la Cinema City: „Furios şi iute 8” – in avanpremiera exclusiva şi premierele „The Boss Baby: Cine-i şef acasă?” şi „Jaf cu stil.” Ca si nota suplimentara, Marti – 18 Aprilie 2017 – va fi o zi buna, cu “The Fate of the Furious“. Enthusiasm.
  5. Castelul Banloc, Banloc, judetul Timis – la aproximativ 50 km de Timisoara, vreo trei sferturi de ora cu masina, poti vizita Castelul Banloc (Castelul familiei Karátsonyi), dar probabil doar din exterior. Dar asta nu te va impiedica sa te plimbi prin frumosul parc care inconjoara cladirea. E un loc in care iti dai seama de incapacitatea noastra de a restaura si folosi la potential maxim un astfel de monument istoric. Cu toate astea, merita vizitat macar o data.

Alte sugestii? Completeaza lista in comentarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *