Single Malt Society si in Timisoara

Chiar daca nu consum alcool foarte des, atunci cand fac asta incerc sa savurez un vin ori un whisky bun. Asadar, cand am primit invitatia la evenimentul de lansare Single Malt Society, la Timisoara, am raspuns pozitiv fara sa stau prea mult pe ganduri. Si foarte bine am facut.

In cadrul evenimentului am reusit sa degust mai multe sortimente de single malt: Glenfiddich, The Balvenie si Chapter 7. Parca tot Glenfiddich imi place mai mult, dar nu exclud ca opinia mea sa fie influentata de obisnuinta. Probabil mai am nevoie de cativa ani de viata ca sa inteleg cu adevarat aromele unui Chapter 7.

La evenimentul gazduit de Adi Despot am fost impreuna cu Adriana, Emilia si Marius. Chiar daca (inca) nu am primit raspuns legat de activitatea clubului, am inteles din discutiile de la lansare ca se doreste promovarea la nivel national a single malt-ului, urmand ca pe termen mediu si lung sa existe evenimente – cu degustari – dedicate pasionatilor. Probabil ca apartenenta la grup are si alte avantaje si imediat ce voi primi mai multe informatii, le voi publica pe blog.

Un paragraf important din comunicatul de presa:

„Single malt-ul câștigă teren pe piețele din întreaga lume și inclusiv la noi putem observa un interes din ce in ce mai mare pentru această categorie de whisky. Este o băutură rafinată care se produce pe totglobul, din Europa până in Asia, în Africa, Australia sau Statele Unite ale Americii. Însă ceea ce ne bucură și mai mult este faptul că lansarea proiectului „Single Malt Society” a coincis cu producerea primului single malt 100% românesc, la inițiativa Alexandrion Group. Conform regulilor de preparare a unui single malt, distilatul trebuie păstrat cel puțin trei ani în butoaie de stejar până a-l putea degusta, dar acest demers și „Single Malt Society” ne vor ajuta să punem România pe harta țărilor producătoare și consumatoare de single malt.”, a declarat Răzvan Vasile, director comercial Alexandrion Group.

Asadar, in aproximativ 3 ani vom putea consuma single malt romanesc, in cluburi de pasionati din Romania. E un important pas inainte, zic eu.


Later edit: pentru ca am primit si raspunsurile la intrebarile despre care scriam mai sus, le atasez articolului:

1. Ce presupune apartenenta la Single Malt Society?

Statutul de membru Single Malt Society oferă celor înscriși în club acces la evenimente și întâlniri, atât cu specialiști single malt, cât și cu ambasadorii proiectului: Olimpia Melinte, Alina Ceușan, Adrian Despot și Petre Fumuru. Plecând de la valorile și preocupările membrilor săi, Single Malt Society reunește oameni cu personalități și ocupații diferite, dar care împărtășesc aprecierea pentru acest tip de whisky. Întrucât single malt-ul poate fi considerat elita categoriei de whisky, această băutură li se potrivește celor care acordă o atenție deosebită alegerilor pe care le fac, inclusiv în materie de consum, alegeri care reflectă respectul de sine și interesul pentru calitatea stilului de viață.

Înscrierea se face pe platforma www.singlemaltsociety.ro, care funcționează ca o poartă de acces în comunitate, dar și ca o bibliotecă digitală care conține materiale despre fabricarea unui whisky single malt și țările în care acesta se produce, arta de a-l savura, noutăți din partea ambasadorilor, precum și alte secrete despre această băutură care îmbină tradiția cu modernitatea.

2. In ce fel de evenimente se implica Single Malt Society?

Single Malt Society se adresează tuturor românilor pentru care bunul gust și calitatea contează, motiv pentru care proiectul este gândit să acopere patru regiuni importante din România, respectiv:
Banat, Moldova, Transilvania și Muntenia. Întrucât această inițiativă este nouă, am organizat până acum câte un eveniment de lansare în trei dintre aceste regiuni, în Timișoara, Iași și Cluj, urmând ca un al patrulea eveniment de acest gen să fie organizat în această primăvară la București. Lansările oficiale au reprezentat pentru noi o bună ocazie de a interacționa direct cu iubitorii de single malt din aceste orașe și intenționăm ca fiecare dintre ele să fie urmate de degustări de single malt organizate în număr mai restrâns.

Cea mai recentă acțiune de acest gen a fost evenimentul „Single malt la feminin”, unde mai multe doamne din Iași au participat la o degustare de whisky single malt alături de Olimpia Melinte, ambasador Single Malt Society pentru Moldova. Vom organiza degustări și întâlniri speciale dedicate single malt-ului inclusiv în Timișoara, unele dintre ele și în compania lui Adrian Despot, ambasadorul Single Malt Society pentru Banat.

Fiind un proiect național, evenimentele Single Malt Society vor ajunge și în alte orașe din țară chiar dacă în ele nu au avut loc lansări. De asemenea, nu excludem în viitor posibilitatea de a ne asocia cu proiecte care ne împărtășesc valorile, punând accent pe calitate, pasiune și rafinament.

3. Cum anume intentioneaza sa se extinda si sa se dezvolte clubul?

În doar 5 luni de la lansare, comunitatea noastră a înregistrat peste 1.500 de membri înscriși, numărul lor crescând de la zi la zi. Este un rezultat care ne bucură întrucât ne dorim ca, împreună cu ambasadorii și membrii clubului, să dezvoltăm cultura single malt-ului în România și astfel să punem țara noastră pe harta marilor state consumatoare de single malt. Această băutură rafinată se consumă pe tot globul, din Europa până in Asia, din Africa până in Australia sau în Statele Unite ale Americii.

Intenționăm să-l facem cât mai atractiv pentru public prin conținutul interesant publicat pe platforma proiectului, dar mai ales prin evenimentele în care membrii au ocazia să deguste diferite tipuri de single malt și să descopere poveștile captivante ale acestei categorii de whisky.

4. Cum intentioneaza clubul sa acopere componenta de responsabilitate sociala?

Single Malt Society poate fi perceput în sine ca un proiect de responsabilitate socială deoarece își propune să contribuie la educarea publicului român cu privire la consumul de calitate. Proiectul a fost demarat la finalul anului trecut de către Alexandrion Group, la inițiativa CEO-ului companiei, Nawaf Salameh, și se adresează unui public educat, din ce în ce mai atent la ceea ce cumpără și care este în căutare de produse și experiențe premium. Întrucât consumul de single malt reflectă un stil de viață, și nu un mod de viață, comunitatea noastră vine în întâmpinarea nevoilor acestei categorii de consumatori.

În plus, Single Malt Society împrumută din valorile asociației exclusiviste „The Keepers of the Quaich”, asociație care, în 2016, l-a numit pe CEO-ul Alexandrion drept Keeper of the Quaich pentru
merite deosebite în creșterea categoriei de single malt în România, devenind astfel singurul reprezentant al Europei de Est învestit cu această titulatură. Cu membri din peste 82 de țări și invitați speciali precum Prințul Charles și președintele american Ronald Reagan, organizația „The Keepers of the Quaich” beneficiază de un statut special din partea guvernului scoțian și are grijă ca selecția membrilor săi să urmeze un proces riguros, puțini fiind cei care ajung să primească această recunoaștere.

Din poziția de Keeper of the Quaich, Nawaf Salameh își asumă responsabilitatea de a asigura iubitorilor de single malt acces la o lume a experților de top și a produselor cu adevărat speciale, inclusiv primul single malt produs în România.


Raspunsurile sunt oferite de catre Dragoș Mateescu, Project Manager Single Malt Society

0 thoughts on “Single Malt Society si in Timisoara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *