Vin fiert

Chiar daca nu-mi convine anotimpul asta, incerc sa ma bucur de partea frumoasa : concedii, sarbatori si vin fiert. Magazinele au intrat in febra Craciunului, orasele sunt decorate, centrele sunt pline de expozanti la targuri. Totul e bine si frumos.

Asta seara m-am bucurat de doua cani de vin pe care l-am fiert chiar eu. Pana acum am profitat de faptul ca-l faceau ba parintii, ba gazdele ( frumos de mers in vizita ) ori pur si simplu il cumparam din targ.

Am avut  cca un litru de vin de casa si-am zis ca ar fi timpul sa incerc si eu. Am pus vinul intr-o oala mai mare si direct pe foc, iar dupa cateva secunde am adaugat zahar, cuisoare si scortisoara si am inceput sa amestec. L-am lasat sa se incalzeasca bine, pana cand a facut spuma la suprafata si mici “bule” pe margine. Am adaugat apoi si o portocala cu coaja ( spalata bine ), taiata felii, am pus capacul si l-am lasat sa fiarba efectiv. A trebuit sa iau capacul jos atunci cand a inceput sa clocoteasca ( pentru ca altfel dadea in foc ), l-am lasat cateva secunde si apoi am stins focul. Am pus capacul inapoi si l-am mai lasat ceva minute asa.

L-am baut totusi foarte cald, pentru ca asa e bun. Cred ca am adaugat un pic prea mult zahar, desi restul degustatorilor n-au considerat ca e prea dulce. De preferat, zic eu, sa adaug mai putin si sa ii las pe ceilalti sa isi completeze, pentru ca…gusturile nu se discuta. Am decorat canile cu cate o felie de portocala. Si atat.

Sigur sunt retete mai speciale, cu mai multe condimente, pe internet, dar eu am preferat sa il fac foarte simplu, asa cum am vazut la parintii mei. Sper sa va bucurati si voi de vin fiert, e fantastic de bun pe vremea asta 🙂

2 thoughts on “Vin fiert

  1. ioana

    mmm…daca mai faci si in seara asta, poate fac si eu chiftelutele tale preferate… 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *