Detalii, pana la urma

Din exces de zel m-am ales cu o entorsa grad 3 la glezna dreapta. O saptamana repaus total si 4 saptamani fara fotbal sau alte activitati care sa solicite piciorul. Asta s-a intampla acum 3 saptamani, deci mai am putin de suportat perioada asta de inactivitate sportiva. Si cum mai multi dintre doctorii care m-au vazut la Urgente (5 m-au intrebat ce am, oare erau doar curiosi sau foarte interesati de pacienti?) mi-au spus acelasi lucru, anume ca ar trebui sa o las mai usor cu fotbalul pana imi intaresc glezna, m-am apucat sa ma documentez.

Multe informatii se pot gasi aici – chiar va sugerez sa cititi tot ce e acolo. E important exercitiul, e importanta miscarea, dar trebuie avut grija cum. Am aflat si ca trebuie sa mai dau jos cateva kg – lucru pe care il pot face tot prin alergare. M-am folosit si de ceva experienta anterioara, dupa unul dintre meciurile de la Cupa Bloggerilor de la Medias de anul trecut am avut dureri la acelasi picior drept, iar acum am fost ceva mai pregatit.


Gelul de la Exhelios m-a ajutat (in plus am citit : intinderi musculare remedii si tratament dureri pentru luxatii, entorse si fracturi), l-am refolosit cu incredere. Apoi miscare usoara, clasicul lighean cu apa calda si sare si o fasa elastica pentru cand am stiut ca trebuie sa pasesc mai mult. Si, poate suna ciudat, dar cred ca si apasatul acceleratiei + franei, la masina, a contribuit la “exercitiul” de recuperare. Acum, la 3 saptamani dupa eveniment ma simt bine, pot sa calc, pot sa alerg usor si imi pot folosi piciorul normal.

Two more weeks to go.

Daca vrei sa fii la curent cu ceea ce apare zilnic pe blog, poti sa te abonezi la feedreader ( e gratis, in cazul in care iti pui intrebarea ). Pe langa asta, poti sa ma urmaresti pe Twitter ori pe Facebook. Daca te intereseaza mai mult partea profesionala a lucrurilor, atunci vezi mai multe pe profilul meu de linkedin, incerc sa il tin cat de cat la curent.
This entry was posted on Sunday, April 28th, 2013 and is filed under Chestiuni zilnice. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Un Comentariu la postul : “Detalii, pana la urma”

Poti sa iti dai cu parerea, in limitele bunului simt. Sau poti sa injuri porceste, pe raspunderea ta. Esti liber sa dezbati subiectul propus.

  1. alina

    recuperare usoara in continuare si fie ca perioada de fotbal sa vina cat mai repede cu putinta

Liber la discutii !