Locuri faine de vizitat, in Banat

Probabil ca se gasesc tot felul de site-uri cu recomandari sau bloguri de turism care analizeaza in detaliu zonele frumoase care merita vizitate, in functie de plasarea geografica, de numarul de turisti sositi anual sau in functie de costuri. Eu as vrea doar sa arat cu degetul cateva locuri care mie, personal, mi s-au parut interesante, incarcate de istorie sau pur si simplu pline de energia aia care te relaxeaza ca un mini-concediu.

  • Castelul Banloc – poate ca-mi plac legendele si istorisirile prea tare, dar trebuie sa va spun si faptul ca exista o poveste (care, surprinzator sau nu, poate fi una reala), conform careia sub castel exista o intrare intr-un tunel – folosit pe timp de razboi, rascoale – care leaga cula Varsetului de castel si de actualul Muzeu al Banatului.
  • Conacul din Clopodia – si conacul are o poveste interesanta, a fost vandut sau transmis mai multor familii de nobili. Aparent, ar fi fost revendicat recent si familia care il detine ar dori sa il transforme in punct turistic. E doar un zvon, dar m-ar bucura sa se intample asa.
  • Cetatea Ciacova – lumea stie mult mai bine de Cula din Ciacova
  • Parcul dendrologic de la Bazosu Nou
  • Remetea Mica – Charlottemburg – Altringen, pentru putina liniste si un alt aer
  • Gottlob – e una dintre putinele localitati mici in care am vazut teren de fotbal foarte bine amplasat si cu nocturna

mai adaugam…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *